Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нова лікарня Дніпра приймає пацієнтів з COVID-19: чи всього вистачає для лікування

Від нового штаму ковіду хворіє все більше мешканців Дніпра. Як влада міста підготувалася до нової хвилі захворювання, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро ТV.

“Міська клінічна лікарня № 8” продовжує надавати допомогу ургентним хворим із лор-профилем, офтальмологією, а також у опіковому відділенні. Проте, у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень, у всіх лікарнях міста заборонено планову госпіталізацію”, – розповів директор КНП “Міська клінічна лікарня № 8” Дніпровської міськради Валентин Бородуля.

В цій лікарні відкрили нове відділення з прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

“Воно розраховане загалом на 165 ліжок, зараз розгорнуто 100 ліжок. Відділення  повністю укомплектоване штатами, на сьогоднішній день усі бригади, а їх у нас 4, укомплектовані як лікарями, так і молодшим та середнім медичним персоналом”, – говорить головний лікар. 

Для усіх хворих закуплені медикаменти.

“На це було виділено з міського бюджету 1 млн 300 тисяч гривень. Ми змогли купити відразу всі медикаменти, які необхідні для лікування цих пацієнтів, – каже Валентин Бородуля. – В наявності є все обладнання. Нашу лікарню готували ще минулої весняної хвилі, тому ми були готові ще навесні відкриватися. На нашій базі є зараз 20 ШВЛів – це 14 апаратів високого класу, 5 середнього та 1 портативний малого класу. Також є 48 кисневих концентраторів, є 60 точок центральної подачі кисню, тому хворі забезпечені як киснем, так і медикаментами”.