Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у Дніпрі вакцинуються проти COVID-19 та чи вистачає вакцин

Про те, яка ситуація з захворюваністю на коронавірус у Дніпрі, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

«Кількість тих, хто захворів на коронавірус у Дніпрі  росте. За останню добу було 845 нових випадків. Усього по місту зареєстровано 75 тисяч випадків. З них одужали 62 тисячі дніпрян. На лікуванні зараз знаходяться майже 11 тисяч мешканців Дніпра, – розповіла спеціаліст департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Інна Шарапанюк під час ефіру 29 жовтня. – В стаціонарі знаходяться 1 200 пацієнтів, на амбулаторному лікуванні – 9 700 дніпрян».

На позаминулому тижні було 2600 нових випадків, а на минулому тижні – майже 4100 нових випадків.

«Ми бачимо, що приріст хворих практично вдвічі, – каже представниця міськради. – Зростання захворюваності почалося за два-три тижні до потрапляння Дніпропетровської області до “червоної зони».

Для того, щоб попередити важкий перебіг хвороби, лікарі радять вакцинуватися. Для цього у Дніпрі працюють 12 центрів вакцинації і 34 пункти щеплення.

«Вони знаходяться у всіх районах міста. Можна обрати будь-який найближчий до себе, – каже Інна Шарапанюк. – Вакцин вистачає. Якщо до моменту потрапляння Дніпропетровщини до “червоної зони” робили 4 тисячі щеплень на день, то після цього кожен день встановлювались рекорди – 10-11 та 12 тисяч щеплень за день».

Сьогодні у Дніпрі зроблено 554 тисячі щеплень. Першу дозу отримали 326 тисяч мешканців Дніпра, а другу – 228 тисяч дніпрян.