Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бюджет Дніпра-2022: на що місто витратить кошти

Кошторис Дніпра на наступний рік – 16 мільярдів гривень. Видатки на заробітну плату зростуть на 350 мільйонів гривень, а оплата комунальних послуг у бюджетній сфері – на 370 мільйонів гривень. На що планує місто витратити інші кошти, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро ТV.

Ремонти та реконструкції у місті планують продовжувати за рахунок кредитних коштів. На що та скільки Дніпро витратить грошей у наступному році, будуть упродовж місяця обговорювати профільні комісії міської ради. Голосувати за бюджет планують у першій декаді грудня.

«Простими словами, збалансований бюджет – це коли доходи дорівнюють видаткам, – пояснив директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Володимир Міллер. – Але збалансованість у більш глибокому сенсі означає, що ми виконуємо всі завдання, які стоять перед міською владою. І ми так розподіляємо наші доходи та видатки, щоб всі галузі були профінансовані, а все, чого нам не вистачає з власних видатків, ми намагаємось фінансувати шляхом залучення коштів. Тобто міська рада раціонально та відповідно до законодавства розподіляє кошти».

Другий рік поспіль Дніпро планує бюджет по видаткам на соціально-захищені напрямки, потім по іншим захищеним напрямкам, потім по незахищеним статтям, але таким, без реалізації яких місто не може існувати.

«Це благоустрій міста: прибирання вулиць, ремонт доріг, обслуговування зелених насаджень, ремонт освітлення, – каже представник міської ради. – Це незахищені видатки. Але без них місто існувати не може».