fbpx
Зараз в ефірі: Дивовижний Дніпро
Наживо

П’ятниця, 26 Квітня, 2024, 00:01:50

weather-icon
˚C

Всі жінки відьми | 14.07.21

«Вашій мамі зять не нада» – мабуть, немає такої дівчини, яка б хоч раз в житті не чула таке оригінальне залицяння. Думаю, якби автор цього запатентував свою фразу – то вже давно став би мільйонером. Робити компліменти – справа складна, але деяким це вдається на всі 100%. Сьогодні хочу згадати компліменти, які адресували мені – і які я запам’ятала надовго.

«Твои красивые глаза, давно свели меня с ума»

Маленький клаптик аркушу в клітинку. На ньому гарним почерком виведені ці слова. Його я отримала, здається, у восьмому класі. Це було закінчення навчального року, ми здавали книжки. І от я стою у школі, очікуючи свою чергу в бібліотеку, до мене підходить однокласник і швидко всовує мені в руку записку зі словами: «тобі просили передать». Краєм ока, бачу як в дверях хтось спостерігає за нами, розумію, що то і є автор послання. Шансів, що ти це зараз прочитаєш, майже немає. Але, якщо раптом це станеться – хочу сказати запізніле ДЯКУЮ. Це було дуже мило і, я бачила, як ти боявся і хвилювався. Я нічого тоді не відповіла. Але ж, знай, пам’ятаю про це і досі.

«Красивая, как небеса… только с чертями»

Цей комплімент треба читати через таку задумливу паузу. Тоді буде, як в оригіналі. І, взагалі, спочатку я просто була красива, як небеса. А коли небеса не захотіли знайомитися, тоді з’явилися чорти. Як на мене, вийшло дуже мило. Розчарований кавалер так і залишився в Києві, на Андріївському узвозі, а його слова поїхали зі мною до Дніпра.

«За такие глаза как у вас, когда-то сжигали на костре»

Це було біля прилавку магазину, в якому працювала моя мама. Я зайшла до неї в гості, а в неї була черга з покупців. І от один із них, такий інтелігентний п’яничка. Знаєте, із розряду не брудний алкаш, а естет, якому потрібен алкоголь для натхнення. Він довго дивився на мене, діждався своєї черги, зробив замовлення, розрахувався і такий голосом збіднілого, але все ще благородного дворянина каже: «Сударыня, разрешите вам сделать комплимент?» і не очікуючи відповіді видав про очі і багаття.

Вибачте всі, хто коли-небудь робив мені компліменти. Але перевершити цього кавалера поки що, ніхто не зміг. Але ви там не опускайте руки! Я впевнена, що ви зможете – а мені буде приємно.