fbpx
Зараз в ефірі: Т/с Дорогий доктор с4 с12
Наживо

П’ятниця, 19 Квітня, 2024, 14:26:27

weather-icon
˚C

BOOK SPACE-2021: Чим мені запам’ятався книжковий фестиваль

Всім привіт! Книжковий задрот на зв’язку. Які події відвідують ті, хто не випускає книжок з рук? Я не настільки нудна якщо що, музичні фестивалі мені теж до смаку. Але коли знаю, що в місті проходить книжковий фестиваль BOOK SPACE — біжу швидше за всіх.

Емоції вщухли, запах свіжонадрукованих сторінок вже не паморочить голову. Тепер можу розповісти, чим мені запам’ятався фестиваль.

Книжки, зірки, зустрічі з друзями-однодумцями. Це мій BOOK SPACE-2021. До пандемії я була на усіх фестах, просто ходила рядами й дивилась, чим видавці можуть задовольнити мій книжковий апетит. Цьогоріч в мене був чіткий план. Знала, що хочу придбати й в якому видавництві (не обійшлося без випадкових покупок). На моїх книжкових поличках тепер 4 нових жителі:

Ірена Карпа «Добрі новини з Аральського моря»;

Збірка оповідань «Селфі в Парижі» (однією з авторок є Ірена Карпа);

Джон П. Стрелекі «Третій візит до кафе на краю світу»;

Джордж Оруэлл «1984. Скотный двор».

А ще я чекала на зустріч з особливою для мене людиною. Протягом року вона стала не просто улюбленою письменницею, а й вчителькою, яка дала мені чимало знань. Я про Ірену Карпу. Письменниця стала першою зірковою спікеркою, в якої я брала інтерв’ю також на BOOK SPACE тільки  у 2018-му. Тож в моєму списку «Треба зробити на BOOK SPACE» пункт 1-й — придбати її книжку, яку я провтикала купити 2 роки тому. Далі — селфі з Карпою, автографи від Карпи, відвідати зустрічі з Карпою. P.S. Я все встигла. Хто молодець?

Теплі спогади цьому фесту додали зустрічі з друзями. Як це круто ділитись прочитаним та рекомендаціями, що придбати, а всі ці розмови протікають з ароматом улюбленої кави. Так минали культурні години.

Загальні враження фест. Потішило, що павільйони не стояли порожніми. Поодинокі читачі, компанії друзів, пари, які проходили повз, але застрягли біля видавництв. Людей було безліч. І це неймовірно! Коли тільки книжковий фестиваль з’явився, все було зовсім іншим: мало відвідувачів і якась упередженість в очах містян. А спікерів скільки! До Дніпра стягнулись з Фінляндії, Греції, Африки, Туреччини, Філіппін, а також з усієї України.

Розмаїття книг – на будь-який смак. 3 дні великий вибір літератури від різних видавців в одному місці. Очі розбігаються, а в голові — червоний рухомий рядок: «НЕ ТРИНЬКАЙ ГРОШІ!». Місія майже неможлива, проте, втрималася, гаманець не постраждав.